Vinetta har ridit ett gotlandsruss!

Publicerad 2012-02-27 15:11:00 i Allmänt,

För en vecka sedan var jag med min lillasyster ut till stallet där hon håller till. Hon har följt mig i mina spår in i hästvärlden, dock valde hon den vägen som ledde till tregångartshästar. Mikaela är medryttare på tre stycken små söta gotlandsruss som hon både rider och kör ponnytrav med. Tyvärr har jag inga bilder, men kanske kan tigga till mig några om ni vill?
I vilket fall så bästämde vi oss för att åka ut till "hennes" hästar och rida. Sagt och gjort så åkte vi iväg för en vecka sedan och red. Eller ja, jag red och hon körde. Jag fick rida på en jätte trevlig (och snabb!) ponny som heter Digiloo medan Mickis körde med en ponny som heter Nicken. 

Det var fint väder och vi babblade på om allt möjligt. Men eftersom Mikaela körde så blev det mest trav för bådas del. Haha, så när vi hade travat en bit tänkte jag automatiskt "Nej, nu vill jag ta lite tölt" för att jag blev trött på att rida lätt. Haha, hur tänkte jag där? Dom här ponnysarna kan ju inte tölta! Så jag fick fortsätta trava och rida lätt tills jag till slut blev tvungen att ropa till Mikaela att sakta av då jag fick världens håll.

Vi hade jätte roligt och det var spännande att få rida en ny häst. Men, jag kan säga er att jag tycker att det är så mycket roligare att rida Islandshästar. Jag skulle aldrig klara mig att bara rida på en häst med endast tre gångarter, hursnäll och trevlig hästen än skulle vara. Neh, islandshästar är min grej. Mikaela tycker dock att det är roligare med tregångartshästar. Så det är ju bra att vi har "våra" hästar för oss själva, haha!

Vad föredrar ni? Islandshästar eller andra hästraser?År av Kärlek och Vänskap

Publicerad 2012-02-26 20:55:00 i Höfrungur,

Jag kommer nog aldrig kunna älska en häst lika mycket som jag älskar Höfrungur. Efter fem år tillsammans, då vi har busat, varit på äventyr och bara lärt känna varandra,er jag verkligen att denna häst är min allra bästa vän!

Han är den vackraste hästen i mina ögon, och jag skulle aldrig vilja byta ut honom mot den ens flottaste tävlingshästen. I mina ögon är han redan min flotta tävlingshäst. Iallafall när det gäller tävling i söthet! 
Höfrungur frá Raufarfelli 2, Jag älskar dig!

Testa ej detta hemma.

Publicerad 2012-02-26 13:00:00 i Höfrungur,

Haha, jag och Höfrungur brukar ofta ha tokiga idéer för oss! Så jag tänkte träna lita balansövningar i corallen. Hahah, undrar hur jag tänkte där? Jag hade nog liiite bättre balans när jag var lite yngre XDHöfrungur och hans tunga

Publicerad 2012-02-25 21:23:25 i Höfrungur,

Gud, ni ska bara veta hur många "lip-bilder" jag har tagit på Höfrungur genom åren! Dock har jag inte så många på denna dator, men tänkte slänga upp ett par som ni har sett tidigare också!

image description


Som sagt har jag inte så många på den här datorn, men endå! Det känns som om jag hela tiden får bilder på honom där han lipar. MIn gamla dator hade dött när den gick i golvet och alla bilder ligger kvar på gamla hårddisken som jag tyvärr inte vet hur jag ska koppla in till nya datorn..

Här är en video på Höffis när han gäspar också. Han stunga brukar på lite ryck då, men denna gång ville han bara gäspa en gång D:Brukar ni också tajma in "lip-bilder" på era hästar, haha?

Hej!

Publicerad 2012-02-25 19:53:58 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka från min lilla bloggpaus. Det är mycket som händer nu i mitt privatliv som jag helst inte går ut med här i bloggen, men pga. av allt detta har jag inte funnit någon motivation till att blogga. 

Nu har jag massvis med inlägg där jag bl.a. kommer visa er gamla bilder från 2006-2009 på mig och Höfrungur, en hemsk video där jag ramlar av honom och mycket annat! :D

Så håll utkik imorgon och dagarna framöver för en massa rolig läsning! :DInga hästar

Publicerad 2012-02-21 18:19:57 i Allmänt,

Har varit sjuk i ca en vecka nu och har ej ridit på mer än en vecka... Har världens ridabstines. Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag har verkligen inte orkat.

Just nu har jag lov och ska ta det lungt och försöka åka ut till Höfrungur så mycket jag kan! 

Kan hända att uppdateringen kommer vara lika dålig den här veckan. Men då kan ni följa mig på blogglovin' så ni inte behöver klicka er in här och bli besvikna för att jag ej haf skrivit något.

Mycket hästkärlek till er alla där ute!


Drömmen om att åka till Island

Publicerad 2012-02-17 14:06:00 i Allmänt,

Om ett år, då blir jag 18. Då ska jag ansöka om svenskt medborgarskap (Jag är född i ryssland och min mamma är statslös så jag har inte kunnat ansökt om medborgarskap eller ens pass...) och pass! Sen ska jag flyga raka vägen till Island!


Musiken som är i videon är också helt underbar! Múm! <3Bloggtävling!

Publicerad 2012-02-17 10:15:16 i Allmänt,

Jag är med i Isbitarna.se 's bloggtävling där man kan vinna en virkad häst! 

Isbitarna.se är sveriges största Islandshäst blogg som drivs att tre ambitiösa tjejer. Denna tävling har de då de precis har haft ett års jubileum! Grattis! :D

Jätte rolig idé så jag tänkte att varför inte? Tänk om man skulle vinna och få en liten virkad Höffis? :DKlicka på bilden eller HÄR för att komma till tävlingen!


Lag-SM?

Publicerad 2012-02-16 09:39:17 i Träning/Tävling,

Det verkar inte bli något Lag-SM för mig och Höfrungur då bara jag från Eidfaxi ville vara med, haha... :(
Tråkigt för det var jätte roligt och dessutom passade det Höfrungur umärkt och tävla i lite Show och sånt :D

Team Eidfaxi! Från v: Kelly och Flugar, Johanna utan häst, Jag och Höffis och Alex och Frami


Ska ni tävla i Lag-SM i år? :D

 

Breki frá Raufarfelli 2

Publicerad 2012-02-15 21:59:53 i Allmänt,

Jag har alltid haft lite blandade känslor när jag har tänkt på den dagen jag skaffar en egen häst. Samtidigt som det vore jätte roligt att ha en egen liten fyrbent sak så känner jag också att jag skulle svika Höfrungur på något sätt... Jag har kännt honom och ridit honom sedan jag var 11 år gammal! Och idag är jag 17. Det skulle bara kännas så konstigt att ta honom åt sidan och fokusera på en annan häst. 

Dessutom tror jag att jag skulle ha svårt att älska en annan häst lika mycket som Höfrungur. Jag vet att jag hela tiden skulle leta efter en häst som var som honom, men ändå inte skulle bli nöjd. 
Då slog det mig. Raufarfelli, gården han föddes och växte upp på. Kanske min första egna häst ska vara en Raufarfelli pålle? Jag gick in på deras hemsida och var fastbesluten om att hitta en häst som var släkt med Höfrungur då jag kan hans stamtavla i stort sätt utantill, haha. Då hittade jag honom.

Breki frá Raufarfelli 2

Musblack
Fem år gammal 
E: Straumur frá Breiðholt (8.41) U: Spóla frá Raufarfelli 2

Denna Breki är alltså son till Spóla som är Höfrungurs halvsyster då de båda är efter Máni frá Raufarfelli 2


Obs! Dessa bilder på Breki år från 2009!Pappan, Straumur frá Breiðholt

(Alla bilder lånade från www.raufarfell2.com)

Dock har jag ju inga pengar eller någon tid för en häst. Men jag hoppas att Breki finns kvar den dagen jag har råd!


Sjuk och ingen ridning

Publicerad 2012-02-15 21:38:02 i Allmänt,

Nu har jag legat och degat i sängen i ett och ett halvt dygn. Lite svårt när man bor ensam och har feber, kallsvettas, ont i halsen, helt täpp och har sådan lock för öronen att det gör galet ont. I dessa stunder önskar man att man bodde hemma. Lite jobbigt att försöka laga mat när man knappt kan stå upp. Men jag är redan på bättringsvägen och hoppas kunna åka ut till häst på lördag :DJag vann Emilys "minitävling" och hon skrev en liten utv ärdering om min blogg. Riktigt roligt faktiskt att få så bra kritik!

Vad tycker ni om min lilla blogg? :D

Hackamore

Publicerad 2012-02-13 23:55:38 i Prylar,

Jag ska ju så fort jag har ork och råd beställa ett hackamore till Höfrungur (och alla andra hästarna också såklart), men jag velar lite mellan dessa två... 

Vill egentligen ha ett lite finare, som det från märket Kapson, men det från Hööks är ju billigare.Hjälp mig! Vilket tycker ni att jag ska köpa?

Peeeeeeeeeeewww CRASH (Bildbomb)

Publicerad 2012-02-13 22:59:02 i Allmänt,

Här kommer lite bilder från Söndagens uteritt. Vädret var ju helt underbart konstaterade både jag och Desirée. Bättre kan det ju liksom inte bli. Ända gången någon av oss njuter av solen då vi annars båda två hatar sommar, haha! :D
Below Red Skies

Publicerad 2012-02-13 18:14:00 i Allmänt,

Kände att jag nästan blev lite tvungen att promota min pojkväns band lite grann! 

De heter Below Red Skies  och spelar metal /hardcore, och de har spelat ihop i snart ett år.
Giggat i bl. a. Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och lite runt omkring i Sördermanland. 

Här kan ni gå in på deras Facebook och gilla den. Sen kan ni även gå in på deras Spotify och lyssna på deras EP :D


Min pojkvän (den blonda längst till höger) spelar lead-guitar och skriver de flesta låtarna. Killen till vänster om honom är Isac som också gitarrist och den blonda killen längst till vänster är Kalle som sjunger.
Sittandes på huk på vänster sida är Hampus som är trummis och den andra är Tomas som är bandets förra basist. Numera har de Chris som basist, men det finns inga promopics på bandet där Chris är med :(Här kan ni lyssna på deras allra senaste låt, som även är min nya favorit! :D Lite roligt att jag var med killarna när de spelade in sången till låten. Dock låg jag på golvet i den pyttelilla studion och sov medan Kalle stod där och skrek. Trött tjej, haha?Vilken musik brukar ni lyssna mest på? :D

Lördag och Söndag

Publicerad 2012-02-13 14:24:00 i Allmänt,

Lördag
Som alltid blev det en uteritt på Hövvi-bövvingen. Vi red ganska långt och hade det jätte mysigt! Hittade bland annat en ny ridstig, och sådanna kan man ju aldrig få nog av va? Höfrungur var relativt pigg så jag passade på att tölta ofta då han inte alltid riktigt vill.. Fast den har blivit mycket bättre och den har blivit över huvudtaget! Sedan blev det att fixa stallet innan man fick slänga i sig lite lunch. 

Eftersom att Micke och Dessi skulle ha gäster på kvällen så frågade Dessi mig om inte jag kunde städa inne hos hönsen då hon inte skulle hinna göra det. Så det gjorde jag, och de blev såå glada av att få det fint inne hos sig, och jag kan lova er att ni inte har en aning om hur sjukt mycket 8-10 stycken höns skiter, haha! 

Söndag
Igår passade jag på att åka ut till stallet också! Hade dock ingen skjuts från början, men då är det ju bra att ha en pojkvän med körtkort, hehe! Det var så himla perfekt att rid ut idag, hästarna var pigga trots attd e har gått ute flera nätter nu, det var inte för kallt men inte heller för varmt, solen sken och underlaget var perfekt. Så även denna dag tog vi oss en långtur. Jag hade även med mig kameran och tog lite bilder. Fick riktigt fina landskapsbilder och rid bilder, men de sparades tydligen inte i min dropbox, så jag kan tyvärr inte visa dem just idag. Men om ni vill så kan jag lägga upp dem i ett annat inlägg?

Men lite andra bilder fick jag iallafall :D

Dessi på Goliat och Höfrungur brevid på stallbacken innan vi stack iväg.


Jag står och är otrogen om min pojkvän med Höfrungur *Shhh*


Det spårade lite när vi skulle ta bilder :C


Till sist en bild på Hövvi-bövvingen!


Torsdag

Publicerad 2012-02-12 21:30:59 i Träning/Tävling,

I torsdags red jag på Goliat för Nina. Dock blev det inga bilder! Det blev lite lätt kaos när jag kom till stallet. Desirée och jag skulle åka med Vind och Þerna till Stall Stenbro som inte ligger så långt ifrån vårt stall (Lilla Hult). Tanken var att Desirée skulle rida för Nina i ridhuset som finns där och sedan skulle vi åka tillbaka till Hult så att jag och de andra som kom med sina hästar skulle rida för Nina i paddocken.

Men förstås, när man håller på med hästar så blir ju inget som man planerat i slut ändan. 
Nämligen när jag klev in i stallet för att göra iordning Vinden och Þernan så såg jag att Glaumur (en av inakoderingarna) var alldeles spånig. Desirée och jag tycket att han såg söt ut och fnittrade och gick fram till honom. Då såg vi att han inte hade rört maten trots att han stått inne i över två timmar. Jaha, ni kan ju tänka er vad som var fel? Så Dessi sprang upp till huset och försökte få tag på Kattis, som är Glaumurs ägare, medan jag borstade av honom och slängde på honom ett täcke. Sedan var det bara att dränka sig i refexer och ut och gå. Han försökte lägga sig ner och man märkte att han verkligen hade ont i buken. När jag och Glammis kom tillbaka började han äta lite. 
Så där sprack hela tidsplanen och Dessi fick rida i paddocken trots allt, haha! Men som tur var kom Kattis ut senare och Glaumur mådde bättre. Hon berättade att han tydligen hade fått kolik förra året med och var nära på att dö, så stackarn stod upp på Strömsholm Djursjukhus med drop.

Det var starkt av Nina att trotsa kylan när vi skulle ha våra ridlektioner. Det var -15 och lätt snöfall. Jag tappade känseln i händerna ett tag, haha, och både jag och Goliat var alldeles rimfrostiga! Ridlektionen gick iallafall jätte bra! Både jag, Nina och Goliat var hel nöjda. Vi jobbade lite på traven och han var verkligen stärkt sig och kan bära upp sig sälv mycket lättare nu! :D Dock hade vi lite problem medhans vänster sida men att få den mjuk. Han har haft mycket problem med den, och speciellt efter förra årets olycka då han nästan bröt nacken...

Nu gäller det iallafall att hålla igång honom så att han hålls lika fin hela våren!


Gulliga Goliat från idag :D

Halloj

Publicerad 2012-02-09 21:11:20 i Allmänt,

Blir nog att ta med datorn till skolan imorgon så man kan blogga lite... Har precis kommit hem från stallet. Mycket som hände idag.. Men ska berätta mer om det imorgon!

Hoppas att jag får internet snart!!

Hur jag planerar ett ridpass Del 2

Publicerad 2012-02-08 16:55:00 i Träning/Tävling,

En liten notis: Jag tror att jag uttryckte mig lite konstigt ang. V3 och T5! Jag vet att dessa grenar inte är nya, utan att de fanns långt innan t. ex. T7 och T8 kom! Men med nya så menade jag "nya" för mig då jag aldrig tävlat i dessa tidigare! :D

________________________________________________________________________________________________

Uppvärmning inför ridpasset

Här kommer nästa del om hur jag planerar ett ridpass på banan. Om du missade första delen så kan du läsa den här!

När jag har kollat vad det är för underlag, när jag red senast och hur mycket tid jag har på mig ect. börjar jag med att värma upp. Här värmer jag upp likadant vilket väder det än är, vad jag än planerar att jobba med under just detta ridpasset osv. 
Det var vill är att få hästen mjuk och lyhörd. Genom att först skritta några varv på fyrkantspåret för att få igång musklerna och flytta bakdelen lite då och då, för att se så att han är med på noterna. Efter ett par varv på "fyrkanten" går jag in på volten och börjar med att flytta både hans bakben och bog åt både vänster och höger. Detta för att få in hela hästen undermig och för att han ska slappna av och ge efter i tygeln. Så fort jag känner att han gör som jag vill ger jag eftergift i innertyglen och berömmer med rösten. För min del är dte viktigt att jag berömmer Höfrungur eller Goliat väldigt överdrivet så att det inte tröttnar utan tar till sig berömet och fortsätter jobba.

Sedan vill jag även få in hans bakben under sig och att jag känner att han lägger vikten på bakdelen och jobbar med "bakbenen fram till mungipan". Detta gör jag i båda varven och det kan ta allt ifrån 5 min till en halv timme beroende på hur sammarbetsvillig han är osv.
Om vi säger att han i detta fall inte vill flytta sig för skänkeln jobbar jag vidare på det tills han flyttar sig. Om han fortsätter protostera hoppar jag av och flyttar honom från marken.
När han har gett med sig berömmer jag honom genom att släppa efter och låta honom skritta raktfram ett par steg. Jag brukar även jobba med lite gångartsbyten mellan skritt och tölt på volt. Skrittar kanske ett halvt varv och flyttar bakdelen tills han släpper efter och kommer då fram i tölt, töltar ett par steg och saktar sedan av och gör om.

När jag är helt nöjd med uppvärminingen låter jag honom pusta lite och sedan örjar jag jobba på det jag känner att jag måste öva på. 

Ibland kan det även hända att jag endast jobbar med dessa saker ett helt pass, medvetet eller om det helt enkelt behövs. Om jag inte har mycket tid på mig vill jag oftast mest känna på hästen och jobba genom att mjuka hästen och få den att lyssna, för det är minst lika, om inte ännu mer, viktigt som att träna galoppfattningar, eller att få tölten rentaktig.I nästa del kommer jag gå igen de moment jag brukar ha problem med och hur jag löser dessa! :D

Hissar ridoveraller

Publicerad 2012-02-08 13:18:00 i Hiss och Diss,

 
Nu var det länge sen jag hissade något, och när jag tänker efter så har jag aldrig dissat något, haha!

Men iallafall, jag vill hissa min ridoverall, eller ridoveraller överlag. Detta är min räddnign under vintern när det är kallt. Det är så enkelt att bara dra på sig den och gå ut, och så fryser man inte ett dugg om kroppen. Ridoverallen är verkligen ett av mina bästa köp, och de håller jätte länge!Rid overallen som jag har kan du bl.a. köpa HÄR för 1 499;-Använder ni ridoveraller? 

Snabb uppdatering om de senaste dagarna

Publicerad 2012-02-08 13:01:55 i Allmänt,

Nu sitter jag i skolan (med internet!) och har precis ätit lunch! 

I lördags var jag ute i stallet och red Höfrungur. Det blev ingen lång tur eftersom det var så himla kallt, därför passade jag på att rida barbacka. Sedan fixade vi i stallet och gav hästarna lunch innan vi åkte till Tuna Park och shoppade.

I måndags hade jag studiedag, vilket var perfekt att åka ut till stallet när det ändå var så fint väder! :D
Vi tog oss en tur till "nya" skogen ( Fam. Jokis nya mark ) och hittade en massa nya spännande stigar som vi utforskade. Såklart så red jag Höfrungur, igen, haha. Det blev en hel dag ute i stallet och på kvällen åkte vi till Albro med Þerna. Desirée skulle rida lektion för Nina..

Nu kommer jag inte kunna åka ut förän på torsdag igen, och då blir det Nina ridning med Goliat. 

Desirée skickade ett MMS till mig på lördagskvällen på en rimfrostig Goliat. Det var -20 grader då!


Och här är en lip-bild på Höfrungur som jag tog i måndags :D Gud, jag undrar hur många "lip-bilder" jag har på honom, haha!

"Nya" grenar?

Publicerad 2012-02-06 13:06:00 i Allmänt,

OBS! Jag vet att dessa grenar har funnits långt innan T7 och T8 kom. När jag skrev "nya" grenar menade jag nya som i att jag och Goliat aldrig har tävlat i dessa och det är nytt för oss! Obs!
När jag var inne på Sleipnirs hemsida och kolla in vilka tävlingar de skulle ha såg jag at det skulle ha två grener på Sleipnir Lätta vår om hette V3 och T5. Googlade upp dessa och tyckte att de lät lite roligare än samma gammla V5 och T7/T8. Dessutom blir det mer en utmaning och något nytt att se fram emot. 

T5 (Lätt tölt)
1. arbetstempo tölt. Ta ner hästen till skritt och byt varv 
2. arbetstempo tölt på kortsidorna med tydlig steglängdsökning på långsidorna

V3
1. arbets- till mellantempo tölt
2. arbets- till mellantempo trav 
3. mellanskritt
4. arbets- till mellantempo galopp
5. ökat tempo trav eller tölt

Så om jag ska tävla i vår ska jag definitivt starta i dessa.Har någon av er tävlat i T5 eller V3? Vad tyckte ni om de grenarna? 
Och om du inte har tävlat dessa, tycker du att de låter roliga? :D

Tävla och träna

Publicerad 2012-02-05 21:00:00 i Träning/Tävling,

Har suttit nu och kollat runt på olika tävlingar och har lite svårt att bestäma mig... Om jag ska tävla så måste jag träna, vilket betyder att jag måste försöka komma ut till stallet oftare. Men utan bussförbindelser är det lite svårt, dessutom är jag inte alltid lika taggad att rida när det är kallt och hårt i backen. Dock, som tur är får vi låna (?) ett av granngårdens ridhus och träna ibland. 

Samtidigt känns det också som om tiden inte räcker till då jag slutar sent från skolan varje dag, och när jag väl är ute i stallet så flyger tiden iväg och klockan blir 21.00. Jag vill ju helst kunna rida Höfrungur varje gång jag är ute, och borde egentligen också rida Goliat och träna. Sedan vill jag ju hinna markarbeta med Höfrungur. Allt detta hinns inte på en kväll, eller på en förmiddag/dag på helgen då man har hela stallet att fixa också. 

Så fort det blir ljusare ska jag åka ut oftare, och förhoppningsvis spara till moppekort och kanske en skruttig gammal moppe.Hur gör ni för att få tiden att räcka?

Ber om ursäkt!

Publicerad 2012-02-05 11:17:22 i Allmänt,

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen! Men jag flyttade i tisdags och har haft fullt upp, dessutom har jag inte fått någon internet i nya lägenheten ännu och har inte kunnat blogga. Men jag kan lova er att det blir massor med smaskiga inlägg på gång så fort allt har lagt ner sig lite.

Såg föressten att jag fanns på bloglovin, lite gladoch förvånad blev jag. :D Jag har tydligen 5 följare! 

Men son sagt, förlåt mig att jag inte har bloggat på sistonde!Svar på fråga

Publicerad 2012-02-01 20:26:44 i Allmänt,

Jag fick en fråga från en Anonym och tänkte att jag kunde skriva ett inlägg om det!

När du flyttade hemifrån, flyttade du till en egen lägenhet eller vad? Och varför flyttade du då? :)

Jag flyttade hemifrån i maj förra året. Då var jag alltså 16 år, och jag flyttade till en etta i samma stad som jag alltid bott i (sen jag flyttade till fosterhem här i Eskilstuna när jag var 9 år). Jag flyttade hemifrån av den helt enkla anledningen att jag först bara hade två val; flytta till en ny fosterfamilj eller bo på ungdomshem i stockholm. Inget av dessa ville jag och var fast besluten om att jag ville bo själv. Det tog en stund att övertala socialen men tillslut fick jag min vilja igenom och bor nu själv.

Det funkar faktiskt väldigt bra! Folk säger att jag verkar gladare och mognare, och jag känner mig .. bättre. Jag trivs att vara ensam så jag har inget problem med det, sedan älskar jag att laga mat och håller oftast rent och snyggt hemma.

Hoppas att det var ett bra svar på din fråga! :D

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela